top of page

KIRURGIJA

V naši zobni ordinaciji se trudimo ohraniti prav vsak zob, vendar je to včasih nemogoče. Takrat se odločimo za oralno-kirurške posege, med katerimi so najbolj pogosti puljenje zoba, vstavitev zobnih vsadkov, odstranjevanje modrostnikov ter obnove zob s prevlekami, mostički in protezami na vsadkih.

Zeleni-Krogi.png

KIRURŠKA ODSTRANITEV ZOBA

Z zdravljenjem si prizadevamo ohraniti prav vsak zob, žal pa to ni vedno uspešno. V skrajnih primerih pacientom svetujemo kirurško odstranitev zoba.

Med najpogostejše razloge za kirurško odstranitev zoba spadajo: odstranitev modrostnega zoba, odstranitev zaostale korenine ali odstranitev neizraslega zoba. Naš pristop temelji na natančni diagnostiki in individualnem zdravljenju: vsaki osebi svetujemo najboljši načrt zdravljenja zob.

Wkrg1.jpg
Wkrg2.jpg

ZOBNI VSADKI / IMPLANTATI

Idealna rešitev ob izgubi enega ali več zob.

Zobni vsadek ali implantat je pravzaprav vijak iz titana, človeškemu telesu prijaznega materiala. V naši zobni ordinaciji implantat vstavimo v kost zgornje ali spodnje čeljusti. Večinoma se za postopek odločijo osebe, ki želijo nadomestiti enega ali več zob ali stabilizirati snemno protezo.

APIKOTOMIJA

Gre za kirurški poseg, s katerim odstranimo konico zobne korenine.

Vzroki za apikotomijo so lahko različni, najpogostejša pa sta granulom ali vnetna cista. Med kirurškim posegom odstranimo konico zobne korenine z okolnim vnetnim tkivom.

Wkrg3.jpg

“Pri nas vse oralno-kirurške posege izvajamo po najsodobnejših smernicah, saj verjamemo v znanje, izurjenost, individualen pristop in kakovostno opremo ter materiale. Naš cilj je, da našteto uravnovesimo in celovito izkušnjo naredimo pacientu prijazno.”

- Matic Koren, dr. dent. med., dr. med., specialist maksilofacialne kirurgije

Naročite se na novice.

Izpolnite spodnji obrazec in obvestili vas bomo o novostih v naši zobozdravstveni ordinaciji.

Hvala za prijavo!

bottom of page