top of page

ZDRAVLJENJE

Zobobol in bolečine v ustni votlini so lahko posledica različnih vzrokov, ki niso nujno povezani z zobmi ali ustno votlino. Preden pacientom v naši zobni ordinaciji svetujemo kirurške posege, se vedno potrudimo pozdraviti in ohraniti prav vsak zob. Ob obisku vam bomo svetovali in pomagali odpraviti vzrok neprijetne bolečine.

Zeleni-Krogi.png

ZDRAVLJENJE KARIESA

Karies ali zobna gniloba je najpogostejši razlog za obisk zobne ordinacije. Povzročajo ga bakterije v zobnih oblogah, ki niso bile dovolj pogosto ali natančno odstranjene.

Pri odstranjevanju kariesa stremimo k temu, da odstranimo samo prizadeti del zoba. Poskušamo ohraniti čim več zdrave zobne substance ter zobu povrniti žvečno in estetsko funkcijo. Po odstranitvi kariesa skladno z individualnimi potrebami izdelamo primerno zalivko.

Wzdr2.jpg
Wzdr3.jpg

ENDODONTSKO ZDRAVLJENJE

Če zobno tkivo (pulpa) odmre,  moramo koreninske kanale pozdraviti, kar  zahteva veliko časa, potrpljenja ter spretnosti.

Endodontsko zdravljenje ali zdravljenje granulomov je potrebno izvesti, ko je prisotna močna bolečina, ki po dražljaju ne popusti več minut, ko je prisotna bolečina ob ugrizu ali trkanju na zob, ko nastane bulica na dlesni, iz katere pritečeta gnoj ali kri, ob sevajoči bolečini ali zobobolu, ki zmoti vaš spanec.

“V naši zobozdravstveni ordinaciji smo zavezani znanju, tehnologiji in inovacijam.  Ob vsakem obisku pacienta smo usmerjeni v kakovostno in celovito izkušnja za izboljšanje zdravja in življenja.”

- Vid Gjurin, dr.dent.med.

Naročite se na novice.

Izpolnite spodnji obrazec in obvestili vas bomo o novostih v naši zobozdravstveni ordinaciji.

Hvala za prijavo!

bottom of page