top of page

ZDRAVLJENJE KARIESA

Pri odstranjevanju kariesa stremimo k temu, da odstranimo samo prizadeti del zoba in poskušamo ohraniti čim več zdrave zobne substance ter tako zobu povrnemo osnovno  funkcijo. Nato lahko izdelamo kompozitno, belo zalivko. Material se nanaša v slojih in se utrjuje ter lepi na zob s pomočjo modre svetlobe. Po končani izdelavi se zalivko prilagodi ugrizu in spolira do popolnega sijaja. Z naprednimi materiali, ki jih uporabljamo pri delu  lahko dosežemo enak odtenek barve preostalih zob. V kolikor je preostale zobne substrance premalo, se odločimo za izdelavo keramečnega inleja, onleja ali overleja.

Copy of Zeleni-Krogi.png

V katerih primerih je potrebno zdravljenje kariesa? 

Ko opazimo spremembo v barvi sklenine.

Ko se pojavi skelenje in občutljivost na hladno, sladko ali kislo hrano in pijačo.

 

Ko so opazne špranje ob zalivkah.

 

Ko se zaradi kariesa odlomi del zoba in zalivke.

Katere so prednosti zdravljenja kariesa v naši zobni ordinaciji?

Individualen pristop: ker si pomagamo s povečavami, odstranimo le prizadeti del zoba in poskušamo ohraniti čim več zdrave zobne substance ter tako zobu povrnemo osnovni  funkciji. 

Izjemna natančnost: izdelava kompozitnih zalivk poteka skrbno in po najsodobnejših smernicah. Izdelava inlejev, onlejev ali overlejev poteka v zobotehničnem laboratoriju, kar omogoča popoln nadzor in idealne pogoje za obnovo zob. 

Moč in trajanje učinka: v večini primerov tako izničimo možnost nastanka nove zobne gnilobe in zagotavljamo dolgoročno obstojnost.

bottom of page