top of page

Lepi in zdravi zobje so ogledalo našega zdravja in lepote

Osnova za zdrave in lepe zobe je pravilna ustna higiena. Sami lahko očistimo le približno 70 % zobnih površin v ustni votlini, zato je priporočljivo, da enkrat do dvakrat letno obiščemo zobno ordinacijo, kjer vam strokovno očistimo kritična mesta, na katerih se nabirajo zobne obloge.


 

Naša usta so polna bakterij, ki se skupaj s slino in ostanki hrane lepijo na naše zobe kot mehke zobne obloge ali zobni plak - zato naše zobe ščetkamo in nitkamo.


Odstranjevanje zobnih oblog vključuje odstranitev mehkih in trdih oblog, ki se s časom pritrdijo na naše zobe kljub temeljitemu ščetkanju. Če oblog ne odstranimo, ustvarjamo primerno okolje za življenjski prostor bakterij v ustni votlini. Smisel strokovnega odstranjevanja oblog in poliranja zobnih površin je v tem, da postanejo zobne površine čiste in gladke, da se bakterije ne morejo lepiti nanje. Zobne površine morajo biti po odstranitvi zobnih oblog popolnoma gladke. To občutimo, ko gremo čez zobne površine z jezikom.



Poliranje zobnih površin EIKO
Pred postopkom

Poliranje zobnih površin EIKO
Po postopku

Redna, skrbna in natančna ustna higiena vključuje ščetkanje, nitkanje in/ali uporabo medzobnih krtačk. Je tudi ključni dejavnik, ki določa, kako hitro bo nastajal zobni kamen na naših zobe.


V zobni ordinaciji EIKO si vedno vzamemo čas in vas podučimo, kako pravilno skrbeti za zdravje zob in dlesni, saj sta dobra ustna higiena in zdrava obzobna tkiva pogoj za zdravje celotnega organizma in predpogoj za kakršnekoli konzervativne in protetične zobozdravstvene postopke.


bottom of page